Mus jabłkowy z brązowym masłem i cynamonem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać brązowy masło i cynamon mus jabłkowy spróbować. Jedna porcja zawiera 873 kalorii, 3G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.11 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, sok z 1 cytryny, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 41 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placki ziemniaczane w stylu Rösti z rozmarynem i brązowym masłem mus jabłkowy, Cynamon przyprawowy chleb jabłkowy z masłem miodowym, oraz Naleśniki owsiane cynamonowe z solonym masłem orzechowym syrop klonowy.
Instrukcje
Umieść jabłka, cydr, brązowy cukier, sok z cytryny, cynamon i gałkę muszkatołową w dużym holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż jabłka będą miękkie, o 25-30 protokół.
Zdjąć z ognia. Mash z masher ziemniaków do pożądanej konsystencji.
Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu. Kontynuuj gotowanie, aż masło zmieni kolor na złoty.
Masło wymieszać z sosem jabłkowym. Doprawić solą do smaku.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie podawać lub umieszczać w szczelnym pojemniku w lodówce do dwóch tygodni lub zamrażarce do roku.