Mus Dyniowy
Mus dyniowy to bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 138 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz żelatynę, brązowy cukier, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Mus Dyniowy, Mus Dyniowy, oraz Mus Dyniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Podgrzać pół na pół, dynię, brązowy cukier, sól, cynamon i gałkę muszkatołową w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą do gorąca, o 5 protokół.
Żółtka ubić w innej misce, wymieszać część gorącej dyni z żółtkami, aby je podgrzać, a następnie wlać mieszaninę jajko-dynia z powrotem do podwójnego kotła i dobrze wymieszać.
Podgrzać mieszaninę nad gotującą się wodą przez kolejne 4 do 5 minut, aż zacznie gęstnieć, stale mieszając. Nie chcesz jajek.
Rozpuścić żelatynę w 1/2 szklanki zimnej wody.
Dodaj rozpuszczoną żelatynę, banana i skórkę pomarańczową do mieszaniny dyni i dobrze wymieszaj. Odstawić do ostygnięcia.
Do dekoracji: w misce miksera elektrycznego wyposażonego w końcówkę trzepaczką ubijać śmietanę aż do uzyskania miękkich szczytów.
Dodaj granulowany cukier i wanilię i kontynuuj ubijanie, aż uzyskasz jędrne szczyty. Złóż połowę bitej śmietany do schłodzonej mieszaniny dyni.
Wlać mus do 7 na 4-calowego souffle dish. Pozostałą bitą śmietanę wyłożyć na mus i w razie potrzeby posypać skórką pomarańczową.