Mus Czekoladowy Tiramisu
Mus czekoladowy Tiramisu wymaga około 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 406 kalorii, 5G białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.13 za porcję. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka cukru, żółtka, espresso i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 450 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Tiramisu Coffee Chocolate Mus, Tiramisu Mus Sernik, oraz Łatwy Mus Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz espresso z masłem w podwójnym kotle nad gotującą się wodą.
Kawałki ciemnej czekolady umieścić w mieszaninie espresso; gotować bez mieszania, aż czekolada zacznie się topić, około 3 minut.
Ubić mieszankę czekolady i espresso, aż dobrze się połączą.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Połącz Marsala, żółtka i cukier w rondlu na średnim ogniu, stale ubijając, aż będzie Spieniony i zagęszczony, 3 do 5 minut.
Ser mascarpone wymieszać z mieszanką marsala.
Połącz mieszankę czekoladową z mascarpone. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Śmietanę ubić w misce, aż do uzyskania miękkich szczytów, 2 do 3 minut.
Złóż połowę bitej śmietany do schłodzonej mieszaniny czekolady.
Złóż drugą połowę bitej śmietany do mieszaniny czekolady. Przykryć folią i schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot