Mus Czekoladowo-Orzechowy
Mus czekoladowo-orzechowy może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 848 kalorii, 11g białka, oraz 74g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka żółtek, mlecznej czekolady, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Mus Czekoladowo-Orzechowy, Mus Czekoladowo-Orzechowy, oraz Mus Czekoladowo-Orzechowy.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Ułóż orzechy laskowe na małej blasze do pieczenia i piec, aż lekko rumiane, 10 do 12 protokół, obracając tacę z powrotem do przodu Po 5 lub 6 protokół. Super. Włóż orzechy do czystego ręcznika i pocieraj, aż jak najwięcej skórek odpadnie.
Umieść orzechy i olej z orzechów laskowych w blacie robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze i przetwarzaj, aż utworzy się pasta.
Tymczasem w dużej misce, za pomocą trzepaczki lub ubijaka do jajek, ubij ciężką śmietanę. Przechowywać w lodówce, pokryte, aż potrzebne.
W średniej żaroodpornej misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą roztopić czekoladę. Wyłącz ciepło, gdy prawie się stopi i mieszaj od czasu do czasu, aż całkowicie się stopi.
Zeskrobać pastę z orzechów i przetworzyć do całkowitego wymieszania. Odstawić.
W czystej, średniej żaroodpornej misce lekko ubić żółtka.
* Jeśli olej z orzechów laskowych nie jest dostępny, olej z orzeszków ziemnych lub krokosza barwierskiego można zastąpić.