Muffiny Orzechowo Malinowe
Orzechowo-Malinowe Muffinki to wegetariańskie śniadanie lakto ovo. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 3 g białka i 8 g tłuszczu. Za 48 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18 osobom. 122 osobom wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia, maślanki, orzechów włoskich i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżkowy wynoszący 24%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Tort malinowo-orzechowy, Tarta malinowo-orzechowa i Brie malinowo-orzechowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350°. W dużej misce ubić serek śmietankowy, masło i cukier na jasną i puszystą masę.
Dodać białka, jajko, maślankę i wanilię; Dobrze wymieszać.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną; dodać do ubitej masy, tylko do zwilżenia. Dodać maliny i orzechy włoskie.
Wyłożone papierem foremki na muffiny napełnij w trzech czwartych.
Piec 20-24 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Ostudzić 5 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.