Muffinki żurawinowo-pomarańczowe (jaśniejsze )
Muffinki żurawinowo-pomarańczowe (jaśniejsze ) mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 151 kalorii. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, żurawinę, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pomarańcz Ze Skórką Żurawina Biała Czekolada Bliss Batony {Nieco Lżejsza Wersja}, Muffinki Żurawinowo-Pomarańczowe, oraz Muffiny Żurawinowe Pomarańczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. Spray średnie kubki muffin, 2 1 / 2x1 1/4 cala, z sprayem do gotowania, lub linii z papierowych kubków do pieczenia.
Ubić mleko, olej, skórkę pomarańczową i produkt jajeczny w dużej misce z łyżką. Wymieszać mąkę, 1/3 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól, aż mąka będzie zwilżona (ciasto będzie grudkowate). Złóż żurawinę.
Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin (kubki będą pełne).
Posypać dodatkowym cukrem.
Piec 20 do 25 minut lub do złotego koloru. Natychmiast wyjąć z patelni.