Muffinki Żurawinowo-Pomarańczowe
Babeczki żurawinowo-pomarańczowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 186 kalorii, 3G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, skórkę pomarańczową, białko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Muffinki żurawinowo-pomarańczowe, Muffiny Żurawinowe Pomarańczowe, oraz Muffinki Żurawinowo-Pomarańczowe.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć z 4 składnikami (mąka przez sól), dobrze mieszając trzepaczką.
Umieścić cukier i masło w dużej misce; ubić mikserem na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane (o 2 protokół).
Dodaj skórkę i ubić, aby połączyć.
Dodaj jajko i białko jaja, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Połączyć maślankę z ricottą, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszankę mąki i maślanki na przemian do mieszanki cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Złóż żurawinę. Ciasto łyżka do 12 Muffin kubki pokryte sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 375 przez 20 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.