Muffinki żurawinowe
Muffinki żurawinowe to śniadanie bez nabiału . Jedna porcja zawiera 225 kalorii , 3 g białka i 13 g tłuszczu . Za 55 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 18 osób. 2 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup smalec, mielony cynamon, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 29% , co jest raczej słabym wynikiem. Wypróbuj niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , bananowe muffinki żurawinowe i pełnoziarniste muffinki żurawinowo-gruszkowe, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, cynamon, sodę oczyszczoną, imbir, sól i skórkę pomarańczową.
Pokrój w smalec, aż będzie kruszony. W małej misce sok pomarańczowy, jajka i wanilia. Wymieszaj z suchymi składnikami, aż będą wilgotne. Wymieszaj z żurawiną i orzechami.
Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny do dwóch trzecich wysokości.
Piec w temperaturze 375° przez 18-20 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta. Ostudzić w foremkach przez 10 minut przed wyjęciem na kratkę.