Muffinki Z Płatkami Owsianymi Figowymi
Owsiane babeczki figowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 44 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej canolan, soda oczyszczona, maślanka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Muffinki Z Jajkiem Florentyna, Muffinki Malinowo-Owsiane, oraz Babeczki z jajkiem i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do miarek; wyrównać nożem.
Mąki i 4 kolejne składniki (przez sól) połączyć w dużej misce, wymieszać trzepaczką. Zrób dobrze w środku mieszaniny.
Umieścić maślankę, figi, olej, wanilię i jajko w robocie kuchennym; proces aż dobrze wymieszane.
Dodać mieszankę fig do mieszanki mąki, mieszając aż do połączenia. Podziel ciasto równomiernie pomiędzy 12 filiżanek muffinek pokrytych sprayem do gotowania.
Połączyć brązowy cukier, owies, i masło w małej misce; wrzucić widelcem, aż połączone.
Babeczki posypać równomiernie mieszanką owsianą.
Piec w temperaturze 400 przez 18 minut lub aż drewniany kilof włożony w środek muffinki wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na drucianym stojaku przez 5 minut; wyjąć muffinki z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku.