Owsiane babeczki figowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 44 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz olej canolan, soda oczyszczona, maślanka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Muffinki Z Jajkiem Florentyna, Muffinki Malinowo-Owsiane, oraz Babeczki z jajkiem i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Lekko łyżka mąki do miarek; wyrównać nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
3
Mąki i 4 kolejne składniki (przez sól) połączyć w dużej misce, wymieszać trzepaczką. Zrób dobrze w środku mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umieścić maślankę, figi, olej, wanilię i jajko w robocie kuchennym; proces aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Wanilia
Figi
Jajko
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
5
Dodać mieszankę fig do mieszanki mąki, mieszając aż do połączenia. Podziel ciasto równomiernie pomiędzy 12 filiżanek muffinek pokrytych sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Mąka Uniwersalna
Figi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
6
Połączyć brązowy cukier, owies, i masło w małej misce; wrzucić widelcem, aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Masło
Owies Zwyczajny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Babeczki posypać równomiernie mieszanką owsianą.
8
Piec w temperaturze 400 przez 18 minut lub aż drewniany kilof włożony w środek muffinki wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na drucianym stojaku przez 5 minut; wyjąć muffinki z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku.