Muffinki Pasternakowe
Need a wegetariański posiłek poranny? Babeczki z pasternakiem mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Ten przepis służy 12. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz pod ręką cukier, jajka, jogurt mleczny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Muffinki Pasternakowe, Muffinki Pasternakowe, oraz Muffinki Z Rozmarynem Pasternakowym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść migdały w jednej warstwie na patelni i umieść w piekarniku.
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F.
Upiec orzechy, aż lekko tosty, około 20 minut, podczas gdy piekarnik nagrzewa. W międzyczasie spryskaj standardową puszkę na muffinki o pojemności 12 filiżanek sprayem zapobiegającym przywieraniu i odstaw na bok.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, gałkę muszkatołową i sól połączyć w misce robota kuchennego i proces przez 5 sekund.
Ubić jajka, jogurt, olej roślinny i cukier w dużej misce do mieszania, aż się połączą.
Dodać mieszaninę mąki i pasternak, i złożyć z łopatką, aż cała mąka jest zwilżona, nie będzie kilka grudek. Podzielić mieszaninę równomiernie między filiżanki muffinki za pomocą poziomu 2 1/2-uncji naczynia lub 1/3 miary filiżanki.
Wierzch każdej babeczki posypać prażonymi migdałami.
Piec przez 20 do 25 minut lub aż babeczki osiągną wewnętrzną temperaturę 210 stopni F i będą złotobrązowe, obracając się w połowie pieczenia. W razie potrzeby użyj małego noża lub przesuniętej szpatułki, aby poluzować babeczki i natychmiast wyjąć je z puszki do stojaka chłodzącego i schłodzić przez 15 minut.
Podawać na ciepło. Przechowywać całkowicie schłodzone babeczki w szczelnym pojemniku do 3 dni.