Muffinki owsiane z rodzynkami
Muffinki owsiane z rodzynkami mogą być dokładnie tym przepisem lakto ovo wegetariańskim, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 254 kalorie . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 23 centy za porcję. Mieszanka brązowego cukru, szybko gotujących się płatków owsianych, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Sprawdza się dobrze jako śniadanie. Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 33% . Ta ocena jest raczej słaba. Wypróbuj Gluten Free Oatmeal Raisin Cookies , Gluten-Free Oatmeal-Raisin Bread i Old-Fashioned Oatmeal Raisin Pecan Cookies, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj owies i maślankę. W małej misce wymieszaj jajko, brązowy cukier i olej; wymieszaj z mieszanką owsianą.
Połącz suche składniki; mieszaj z ciastem, aż będzie wilgotne. Wmieszaj rodzynki.
Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny do trzech czwartych ich wysokości.
Piec w temperaturze 400° przez 15-18 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.