Babeczki z makiem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 230 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka ekstraktu z migdałów, proszku do pieczenia, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Otis Spunkmeyer migdałowe babeczki z makiem-zrób pyszne babeczki w domu, Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), oraz Muffinki Makowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubij razem jajka, 2 1/2 szklanki białego cukru i oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Cukier Granulowany
Jajko
2
Dodać mleko, sól, proszek do pieczenia, mak, wanilia, aromat migdałowy i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Makowiec
Wanilia
Migdały
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sól
3
Dobrze wymieszać.
4
Piec w wyłożonych papierem kubkach do muffinów (wypełnionych 3/4 pełnych lub 3 małymi smarowanymi patelniami) w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 15-20 minut dla muffinów i 50-60 minut dla bochenków. Wierzchołki powinny być rumiane, a wykałaczka włożona do środka powinna wyjść czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
Patelnia Bochenkowa
Wykałaczki
Piekarnik
5
Wyjmij babeczki tak szybko, jak to możliwe, gdy jeszcze ciepłe / gorące i wsadź topy do glazury. Skręć w prawo i ostudzić na stojaku na ciasteczka. Z bochenków po prostu polać glazury równomiernie na trzech bochenków, gdy jeszcze w patelniach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki Cookie
Glazura
6
Ostudzić do ciepłej temperatury. i usunąć z patelni. Tak, jest trochę brudny, ale jest naprawdę dobry.
7
Aby glazury: w rondlu na małym ogniu, połączyć 3/4 szklanki cukru, sok pomarańczowy, 1/2 łyżeczki wanilii, 1/2 łyżeczki migdałów smakowych i 2 łyżeczki roztopionego masła. Rozgrzać na patelni, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Wanilia
Migdały
Masło
Glazura
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
8
Po schłodzeniu do temperatury pokojowej wlać do glazury patelnie z bochenkiem lub babeczki. (Pomiń glazurę całkowicie, jeśli nie podoba Ci się bałagan.)