Muffinki Jogurtowo-Otrębowe
Muffinki jogurtowo-otrębowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 162 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i zbierz sól, białka, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Muffinki Z Otrębów Jogurtowych, Bananowe Jogurtowe Babeczki Z Otrębami, oraz Jabłko Cynamon Otręby Babeczki / Super Otręby Muffin Ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 12 regularnych filiżanek do muffinek lub nasmaruj dno każdej filiżanki muffinek ze skróceniem.
Umieść płatki w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę i zmiażdż wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa (lub zmiażdż w robocie spożywczym).
W średniej misce wymieszaj białka, olej i jogurt.
Dodaj płatki, mąkę, brązowy cukier, sodę oczyszczoną i sól; mieszaj, aż suche składniki zostaną zwilżone. Delikatnie wymieszaj jagody. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin, wypełniając każdy 3/4 pełne.
Piec 18 do 20 minut lub do złotego koloru. Natychmiast wyjąć z patelni.