Muffinki cynamonowo-jabłkowe

Muffinki cynamonowo-jabłkowe
Muffinki cynamonowo-jabłkowe to wegetariański przepis na lakto ovo składający się z 18 porcji. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 3 g białka i 4 g tłuszczu. Za 23 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. Mieszanka sera ricotta, mleka, białek jaj i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 15% wyniku, co nie jest wynikiem wybitnym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Muffinki jabłkowo-cynamonowe z polewą chrupiącą cynamonową, Babeczki jabłkowo-cynamonowe z polewą chrupiącą cynamonową i Muffinki jabłkowo-cynamonowe z glazurą jabłkowo-cynamonową.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj mąkę, 1 szklankę cukru, 2 łyżeczki cynamonu, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W drugiej misce ubij jajko, białka, maślankę, mleko, ser ricotta, olej i wanilię. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone. Włóż jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przez CiastoPrzez Ciasto
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Posmaruj foremki na muffinki sprayem kuchennym lub użyj papierowych papilotek; wypełnić w trzech czwartych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokruszony Ser Manchego, Kilka GarściPokruszony Ser Manchego, Kilka Garści
3
Połącz pozostały cukier i cynamon; posypać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Piec w temperaturze 400° przez 18–22 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie sucha. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia0
Magazyn