Mrożony Mus cytrynowy z sosem Jeżynowo-malinowym
Mrożony Mus cytrynowy z sosem Jeżynowo-malinowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 137 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 53 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ekstrakt z cytryny, bitą polewę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Mrożony krem cytrynowy z sosem jeżyn, Rozkoszny Mus cytrynowy z sosem malinowym, oraz Mus Malinowy I Jeżyn.
Instrukcje
Posyp żelatynę wodą w małej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej; odstawić na 1 minutę. W kuchence mikrofalowej przez 15 sekund mieszając, aż żelatyna się rozpuści; lekko ostudzić.
Ubij białka z dużą prędkością miksera, aż uformują się miękkie szczyty.
Połącz cukier i sok z cytryny w rondlu; gotuj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiego i gotować, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 24
Wlać gorący syrop cukrowy cienkim strumieniem na białka jaj, ubijając ze średnią prędkością, a następnie z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty (około 5 minut). Ubij w mieszaninie żelatyny, startej skórki cytryny i ekstraktu z cytryny. Złóż ubitą polewę, jogurt i sól. Łyżka 3/4 szklanki mieszanki cytryny do każdego z 8 (6-uncji) kubki kremu lub ramekins. Przykryć i zamrozić na 4 godziny lub do 24 godzin.
Podawać mrożone z sosem Jeżynowo-malinowym.
W razie potrzeby udekoruj skórką z cytryny.