Mrożone Cytrusowe Miski
Frozen Citrus Bowls zajmuje około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 188 kalorii . Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako niedroga przystawka. Jeśli masz pod ręką sorbet cytrynowy, cytryny, pomarańcze i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i przyjaznej dla FODMAP . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 32% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują : Mrożony jogurt z kawałkami czekolady i awokado , MASŁO ORZECHOWE Z CZEKOLADĄ, MROŻONE DIPY BANANOWE i Mrożony jogurt z wirującym dulce de leche amaretto .
Instrukcje
W małym rondelku zagotuj cukier i wodę na średnim ogniu. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 3-5 minut lub do rozpuszczenia się cukru, mieszając od czasu do czasu. Ostudź do temperatury pokojowej.
Wyłóż dwanaście 10-uncjowych foremek lub foremek do kremu folią spożywczą. Zanurz plasterki owoców w mieszance cukru; pozwól nadmiarowi spłynąć.
Ułóż plasterki naprzemiennie w miskach, lekko na siebie nakładając; przykryj i zamroź na 8 godzin lub na całą noc.
Nałóż 1/2 szklanki sorbetu lub lodów do każdej miski cytrusowej. Przykryj i zamroź do momentu podania.
Ostrożnie wyjmij miseczki na cytrusy z foremek.