Mozzarella i Pizza Prosciutto z cebulą balsamiczną

Mozzarellan i Pizza Prosciutto z cebulą balsamiczną mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 66 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i podnieś niebieloną mąkę, drożdże, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć suche drożdże, można śledzić to danie główne z Pomarańczowy Kardamon Bezglutenowe Drożdże Podniesione Ciasto jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Prosciutto i Mozzarella Flatbread Pizza, 5-minutowa płaska Pizza z Prosciutto, rukolą i mozzarellą, oraz Pizza z grilla z cebulą i Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę i sól w dużej misce.
Miejsce 1/2 szklanki ciepłej wody w małej misce.
Drożdże posypać wodą i wymieszać.
Odstawić do rozpuszczenia, około 10 minut.
Wlać mieszaninę drożdży do miski z mąką.
Dodać olej i miód. Używając elastycznej szpatułki, mieszaj, aż powstanie grube ciasto. Wyrobić ciasto w misce 1 ręką, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6 minut. Przykryć miskę; odstawić ciasto na 30 minut. Przechowywać w lodówce ciasto w misce, nadal pokryte, co najmniej 2 godziny (ciasto wzrośnie bardzo mało). (Może być wykonany 2 dni wcześniej; przechowywać w lodówce.)
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i smażyć na złoty kolor, o 12 protokół.
Dodaj ocet i sos Worcestershire. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu, aż płyn gotuje się i cebula jest bardzo delikatna, o 4 protokół; doprawić cebulę solą i pieprzem.
Ciepło pozostałe 1/2 olej puchar w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i smażyć tylko do czosnku zaczyna brązowieć, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść czosnek do kubka kremu.
Wlać olej do osobnej miski.
Char papryka nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie; odstawić na 10 minut. Obrać, nasiona i pokroić cienko. (Cebula, czosnek, olej czosnkowy i pieprz można zrobić 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić.)
Umieść schłodzoną kulkę ciasta na powierzchni roboczej. Przykryć folią; odstawić w temperaturze pokojowej do plastyczności, około 1 godziny.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika.
Umieść ciężką dużą blachę do pieczenia na stojaku (Odwróć arkusz, jeśli jest obramowany). Rozgrzej piekarnik do 260° co najmniej 30 minut.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-calowej okrągłej, pozwalając ciastu odpocząć kilka minut, jeśli wróci.
Posypać mąką na wiosło do pizzy lub inną blachę do pieczenia bez oprawek. Wsuń pod ciasto.
Szczotka 1 łyżka oleju czosnkowego reserved na ciasto, pozostawiając 1/2 cala gładkiej granicy.
Posypać mozzarellą, następnie czosnkiem i cebulą balsamiczną. Wierzch z paskami pieprzu w szprychy.
Posypać parmezanem. Wsuń nóż pod ciasto, aby poluzować wiosło, jeśli się przykleja.
Umieść wiosło na krawędzi gorącej blachy do pieczenia w piekarniku. Przechyl wiosło i powoli pociągnij, pozwalając pizzy wsunąć się na arkusz.
Piec 6 minut. Obróć pizzę o pół obrotu.
Piec, aż skorupa jest głęboko brązowy, o 6 minut dłużej. Zorganizować prosciutto na szczycie pizzy.
Piec, aż prosciutto zmięknie, o 30 sekund. Używając wiosła, przenieś pizzę na deskę.
Podawać, przekazując osobno więcej octu i oleju czosnkowego.