Mozzarella Fonduta
Mozzarella Fonduta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu. Za 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka płatków pieprzu, cienko-prosciutto, mozzarelli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 513 osób próbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Mozzarella Fonduta, Macaroni Grill Fonduta Gamberi, oraz Neapolitański "Mozzarellan in Carrozza" {francuskie tosty Nadziewane mozzarellą}.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: sześć 5-uncjowych kokilków
W małym rondelku zagotuj SOS pomidorowo-bazyliowy i płatki czerwonej papryki na średnim ogniu. Gotuj bez przykrycia, aż będzie gęsty, 20 do 25 minut.
Zdejmij patelnię z ognia i dodaj bazylię.
Umieść sześć 5-uncjowych kokilek na blasze do pieczenia. Podziel SOS równo między kokilki. Podziel prosciutto między kokilki.
Umieść plasterki mozzarelli między 3 ręcznikami papierowymi, aby wchłonąć nadmiar wilgoci.
Ułóż plasterki mozzarelli na wierzchu prosciutto. Dopraw solą i pieprzem.
Posyp Gruyere na wierzchu.
Smażyć, aż ser się rozpuści i zarumieni, 5 do 8 minut.
Podawać z grillowanym chlebem.