Mozzarella Domowej Roboty

Mozzarella Domowej Roboty
Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne fodmap i wegetariańskie danie główne? Domowa Mozzarella może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 9 i kosztuje $2.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz bazylią, wodę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Mozzarella Domowej Roboty, Domowe Paluszki Mozzarella, oraz Domowe Nadziewane Klopsiki Z Mozzarellą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku zagotuj galon wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
W dużej misce, rozbić twaróg mozzarella na małe kawałki. Twaróg zalać 2 łyżkami soli i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W innej dużej misce, sól drugi galon wody z pozostałą solą i dodać tyle lodu, ile może pomieścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Tutaj robi się trochę trudniej. Ostrożnie wlać wrzącą wodę na osolony twaróg. Gdy twaróg zacznie się topić, ostrożnie mieszaj drewnianą łyżką przez 1 minutę. Zanurz obie ręce w lodowatej wodzie tak długo, jak możesz to znieść, ponieważ masz zamiar rozciągnąć mozzarellę we wrzącej gorącej wodzie. Twaróg będzie osiadł na dnie miski i w tym momencie musisz pracować szybko lub ryzyko nadmiernego gotowania twarogu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Zanurz ręce w gorącej wodzie i zacznij rozciągać mozzarellę. Rozciągając ser masz pewność, że wszystkie twarogi całkowicie się stopiły. Twaróg stanie się niesamowicie miękki i będzie miał maślany połysk, a także cudownie pachnie. Uformuj mozzarellę w kulki wielkości pomidora, a następnie upuść mozzarellę do lodowatej wody, aby zatrzymać proces gotowania. Pracuj szybko, ponieważ mozzarella zacznie się gumować, im dłużej znajduje się w gorącej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
6
Owinąć każdą kulkę mozzarelli szczelnie w folię i przechowywać w lodówce do tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
7
Ser podawać z najlepszymi pomidorami, naprawdę świeżą bazylią, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, solą i świeżym popękanym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Popękany PieprzPopękany Pieprz
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia71
Magazyn