Mozzarella Domowej Roboty
Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne fodmap i wegetariańskie danie główne? Domowa Mozzarella może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 9 i kosztuje $2.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz bazylią, wodę, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Mozzarella Domowej Roboty, Domowe Paluszki Mozzarella, oraz Domowe Nadziewane Klopsiki Z Mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku zagotuj galon wody.
W dużej misce, rozbić twaróg mozzarella na małe kawałki. Twaróg zalać 2 łyżkami soli i odstawić.
W innej dużej misce, sól drugi galon wody z pozostałą solą i dodać tyle lodu, ile może pomieścić.
Tutaj robi się trochę trudniej. Ostrożnie wlać wrzącą wodę na osolony twaróg. Gdy twaróg zacznie się topić, ostrożnie mieszaj drewnianą łyżką przez 1 minutę. Zanurz obie ręce w lodowatej wodzie tak długo, jak możesz to znieść, ponieważ masz zamiar rozciągnąć mozzarellę we wrzącej gorącej wodzie. Twaróg będzie osiadł na dnie miski i w tym momencie musisz pracować szybko lub ryzyko nadmiernego gotowania twarogu.
Zanurz ręce w gorącej wodzie i zacznij rozciągać mozzarellę. Rozciągając ser masz pewność, że wszystkie twarogi całkowicie się stopiły. Twaróg stanie się niesamowicie miękki i będzie miał maślany połysk, a także cudownie pachnie. Uformuj mozzarellę w kulki wielkości pomidora, a następnie upuść mozzarellę do lodowatej wody, aby zatrzymać proces gotowania. Pracuj szybko, ponieważ mozzarella zacznie się gumować, im dłużej znajduje się w gorącej wodzie.
Owinąć każdą kulkę mozzarelli szczelnie w folię i przechowywać w lodówce do tygodnia.
Ser podawać z najlepszymi pomidorami, naprawdę świeżą bazylią, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, solą i świeżym popękanym pieprzem.