Moussaka z cielęciną i bakłażanem

Moussaka z cielęciną i bakłażanem
Cielęcina i bakłażan Moussaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 21g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać bakłażan, mleko, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć żółtko, możesz podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Bakłażan Moussaka, Moussaka z jagnięciną i bakłażanem, oraz Grillowany Bakłażan Moussaka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery w piekarniku. Smar 9 calowy plac pieczenia naczynia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Posmaruj plastry bakłażana olejem i umieść na blasze do pieczenia. Broil aż rumiane z jednej strony, o 5 protokół. Ustaw piekarnik na 350 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać cebulę i czosnek; gotować i mieszać, aż zmiękną. Pokruszyć w cielęcinie i gotować, aż równomiernie rumiane. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z pastą pomidorową, natką pietruszki i bulionem wołowym. Dusić na małym ogniu przez 15 minut. Wymieszać z bułką tartą, zastrzegając 1 łyżkę stołową na później, zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Bulion WołowyBulion Wołowy
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
CielęcinaCielęcina
5
Pozostałe masło rozpuścić w małym rondelku na średnim ogniu. Mieszaj mąkę, aż będzie gładka, a następnie stopniowo mieszaj mleko, aby nie powstały grudki. Dusić, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia i ubić żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Umieść warstwę bakłażana na dnie przygotowanego naczynia do pieczenia. Wierzch z połową mieszanki cielęcej i połową sera feta. Powtórz warstwy, a następnie umieść pozostałe bakłażany w warstwie na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
BakłażanBakłażan
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Całość polać sosem i posypać bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SOSSOS
9
Piec przez 45 minut, Odkryte, w nagrzanym piekarniku, lub do rumiane i bąbelkami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn