Motyl Chili Limonka Krewetka Spedini z sosem malinowym

Przepis Butterfly Chili Lime Krewetka Spedini z sosem malinowym jest gotowy w około 4 godziny i 40 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 5 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać krewetki jumbo, ocet malinowy, sól morska i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Krewetki Popcorn z sosem Chili-Limonka, Tajski sos Chili, limonka i kolendra, oraz Chrupiąca Słodka Chili cukinia z sosem limonkowo-migdałowym + gratisy dla rodzin Lundberg.
Instrukcje
Wymieszaj sok z limonki, olej chili i sól morską w misce do mieszania, aż sól się rozpuści.
Przeciąć krewetki przez żyłę tylną prawie na drugą stronę, pozostawiając dwie strony przymocowane. Wrzucić krewetki w marynacie, okładka, i przechowywać w lodówce 4 godziny. Drewniane szaszłyki moczyć w wodzie przez 30 minut.
Dodać sos malinowy zanurzenie doprowadzając ocet malinowy, cukier, i maliny na wolnym ogniu w rondlu na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj, aż maliny stracą formę i zamienią się w sos. Zeskrobać mieszaninę malin do drobnego Sitka siatkowego i pozostawić nadmiar płynu do kapania. Wyrzuć płyn i umieść miąższ w małej misce. Wymieszać w mielonej papryki jalapeno do zakończenia sosu zanurzeniowego.
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła.
Wyjmij krewetki z marynaty i nawlecz po jednym na każdy nasączony szaszłyk. Poruszaj szaszłykiem przez krewetki tak, że ogony są skierowane do góry. To powinno wyglądać jak lizaki.
Umieść szaszłyki na patelni brojlerów.
Gotować w nagrzanym piekarniku, aż krewetki zaczynają wyglądać różowy i trochę Tasty, o 2 1/2 protokół na stronę.
Podawać z sosem malinowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.