Morszczuk z duszoną papryką
Morszczuk z duszoną papryką wymaga około 55 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jasnego miodu, gałązek tymianku, oliwy z oliwek i cebuli. 129 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Papryka Duszona, Wolno duszona papryka i cebula, oraz Morszczuk Z Grzybami.
Instrukcje
Paprykę blisterować pod grillem lub nad płomieniem, aż poczernieje, następnie włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i pozostawić do ostygnięcia. Paprykę obrać i odsączyć, wyławiając wszelkie soki, przecedzając je do małej miseczki i odstawiając na bok.
Miąższ pieprzu pokroić w cienkie paski i odstawić.
Umieść 3 łyżki oliwy z oliwek na płytkiej patelni z cebulą, czosnkiem i łodygami tymianku i poć na małym ogniu przez 15-20 minut, aż zmiękną i zaczną brązowieć.
Dodaj paski pieprzu, pół miodu, pół soku z pieprzu i 2 łyżki octu Sherry, i gotować, aż zrobi się lepki smak. Doprawić papryką, wymieszać z oliwkami i odstawić najlepiej podawać w temperaturze pokojowej.
Pozostałe soki z pieprzu, ocet i miód wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i połową liści tymianku, aby zrobić dressing, a następnie odstawić. Mąkę wymieszać z resztą listków tymianku i odrobiną przypraw i użyć do odkurzenia morszczuka.
Pozostałą oliwę rozgrzać na dużej patelni nieprzywierającej i smażyć morszczuka przez 6-8 minut, skórkę w dół do złotego koloru, następnie odwrócić i dalej smażyć aż do ugotowania. Łyżka kałuży mieszanki pieprzu na każdym talerzu i top z kawałkiem morszczuka.
Skropić opatrunek na talerzu i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Morszczuk działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.