Morelowy tost Francuski
Morelowy tost Francuski to poranny posiłek, który serwuje 4. Jedna porcja zawiera 501 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 7,16 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 38 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka masła, gotowy krem waniliowy, sos karmelowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak spektakularne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Morelowe Tosty Francuskie Z Polewą Morelową, Tosty Francuskie Nadziewane Morelami, oraz Nadziewane Francuskie Tosty Morelowe.
Instrukcje
1 łyżkę masła rozpuścić na średniej wielkości patelni. Umieść morele, pokrój stronę w dół i delikatnie smaż 2-3 min. Odwrócić i gotować przez 1 min więcej, aż lekko złoty.
Dodać karmel do patelni i stopić do sosu, jeśli jest jeszcze zbyt gęsty, aby pokryć owoce, dodać odrobinę wody. Trzymaj ciepło.
Śmietanę wymieszać z 4 łyżkami wody, aby poluzować, następnie zanurzyć w kromkach chleba, obracając do obtarcia. Połowę pozostałego masła roztopić na dużej patelni nieprzywierającej. Lekko otrząsnąć nadmiar mieszanki kremu z połowy kromek chleba i smażyć na maśle przez 2 min z każdej strony do złotego koloru. Powtórzyć z pozostałym masłem i chlebem, następnie podawać na gorąco z morelami karmelowymi.