Morelowo-migdałowe bułeczki Chelsea

Morelowo-migdałowe bułeczki Chelsea
Apricot & almond Chelsea buns to lacto ovo vegetarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 72 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Dobrze sprawdza się jako chleb w bardzo przystępnej cenie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga mocnej mąki, jajka, migdałów i masła. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Chelsea Buns, Mincemeat Chelsea buns, oraz Chelsea Christmas Buns.

Instrukcje

1
Mąkę, drożdże, cukier i 1 łyżeczkę soli umieścić w dużej misce i dobrze wymieszać. Zrobić studzienkę w środku i wlać ciepłe mleko, 50 ml ciepłej wody, ubite jajko i roztopione masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
2
Wymieszaj wszystko razem, aby uformować ciasto zacznij od drewnianej łyżki i zakończ rękami. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj trochę więcej ciepłej wody; jeśli jest zbyt mokre, dodaj więcej mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
3
Zagniataj w misce lub na mące, aż ciasto stanie się gładkie i sprężyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Przełożyć do czystej, lekko nasmarowanej miski i przykryć luźno czystym, wilgotnym ręcznikiem. Pozostaw w ciepłym miejscu, aby wzrosnąć, aż do mniej więcej podwojenia rozmiaru, co zajmie około 1 godziny w zależności od tego, jak ciepłe jest pomieszczenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Piekarnik rozgrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz 6 i nasmarować blachą o głębokości 21 lub 23cm. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i wyrabiać przez kilka sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
6
Rozwałkuj ciasto na szorstki prostokąt o wymiarach 20 x 30 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Masło rozłożyć równomiernie na cieście, następnie posypać posiekanymi morelami, migdałami i cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
8
Zwiń mocno jak rolka Szwajcarska z jednej z długich boków tłumiących otwartą krawędź, aby pomóc jej przyklejać się, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Pokroić na 8 równych plastrów ostrym nożem, uformować na 8 okrągłych wiatraczków, a następnie ułożyć w puszce, pociąć bok do góry. Przykryć czystym, wilgotnym ręcznikiem i udekorować w ciepłym miejscu przez około 20 minut, aż do mniej więcej podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
10
Piec bułki przez 10 minut, następnie obniżyć piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
11
Gotować przez 10 minut więcej, aż złoty kolor będzie brązowy. Dżem rozpuścić z 1 łyżką wody, posmarować bułki, posypać jeszcze kilkoma płatkami migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
DżemDżem
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn