Morelowo-Czekoladowy Głupiec
Apricot & Chocolate Fool to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 630 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką wodę, cointreau, czekoladę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 4 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Truskawki i czekolada Głupek, Chocolate Cherry Fool, oraz Chunky mango & chocolate fool dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść morele, cukier, sok z cytryny, skórkę cytrynową i wodę w garnku. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez 10 minut, aż morele będą miękkie. Odstawić do ostygnięcia trochę przed whizzing się w robocie kuchennym.
W innym garnku na małym lub średnim ogniu, podgrzać podwójną śmietanę i rozbić do niej czekoladę. Wymieszać czekoladę, aż się stopi, a następnie usunąć formę ciepła i dodać cointreau, jeśli używasz go. Zamiast tego możesz dodać sok pomarańczowy lub pozostawić go gładkim.
Roztopioną czekoladę wlać do 4 misek lub szklanek i wstawić do lodówki.
Ubij śmietanę do uzyskania jędrności. Jeśli chcesz, możesz dodać trochę cukru pudru, aby go osłodzić, ale ponieważ dodajesz puree z moreli, naprawdę nie musisz.
Przecier morelowy przecedzić przez podwójną śmietanę, pozostawiając część na wierzchu gotowego naczynia.
Łyżka moreli głupca na wierzchu ganache czekolady w każdej z misek / szklanek i góry z niektórych pozostałych moreli puree.
Dobrze schłodzić przed podaniem.