Morelowa Brandy i brzoskwiniowy Schnapps Funt ciasto

Morelowa Brandy i brzoskwiniowy Schnapps Funt ciasto
Morelowa Brandy i brzoskwiniowy Schnapps Funt ciasto wymaga około 1 godzina i 55 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 468 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 1,23 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. 111 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz cukier, konfitury morelowe, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Ciasto Morelowe Brandy Funt, Morelowa Brandy i ciasto rumowe z brzoskwiniami, oraz Ciasto brzoskwiniowe Brandy Funt dla # BundtBakers.

Instrukcje

1
Masło i mąka one angle food Tube Cake pan. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
W misce do miksowania, śmietanę razem masło i cukier przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Dodawać jajka po kolei. Dobrze bij. Mąkę przesiać sodą i solą, dodać śmietanę i brandy zakończone mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
SólSól
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
4
Piec przez 1 godzinę 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przygotuj syrop na patelni z sosem, łącząc cukier, likier o smaku brzoskwiniowym, wodę i skórkę z cytryny. Gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
LikierLikier
BrzoskwiniaBrzoskwinia
SyropSyrop
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Obróć ciasto na talerz i dziurkuj otwory w dnie ciasta kostką do lodu lub czymś podobnym. Powoli wlewaj cały syrop do otworów, aż ciasto zostanie przeniknięte i syrop zostanie wchłonięty. Natychmiast skręcić ciasto prawej stronie do góry na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
LódLód
7
Przygotować polewę / polewę, łącząc konfitury morelowe, brandy morelową i skórkę cytrynową w patelni z sosem i gotując przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
Brandy MorelowaBrandy Morelowa
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Mżawka na wierzchu ciasta.
9
Na polewie ułożyć pokrojone w plasterki migdały wraz z odrobiną skórki cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
GlazuraGlazura
10
Podawać ciasto z plasterkami świeżych brzoskwiń i płaszcz z 1/2 szklanki soku z cytrusów.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrzoskwiniaBrzoskwinia
SokSok
11
Dodać jeden koszyk borówki i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
12
Zalać 1/2 szklanki likieru o smaku brzoskwiniowym i 1/2 szklanki syropu cukrowego owocami. (syrop cukrowy z 1/2 szklanki cukru gotowany w 1 szklance wody przez 1 minutę i schłodzony)
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
LikierLikier
OwoceOwoce
BrzoskwiniaBrzoskwinia
CukierCukier
WodaWoda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn