Morele Gotowane W Winie
Morele gotowane w winie mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 55 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 55 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz skórkę z cytryny, wino muscat, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Morele i śliwki gotowane w różowym winie, Miód białe wino gotowane morele z jogurtem i pistacjami, oraz Tymianek Gotowane Morele dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wino, 1/2 szklanki wody, cukier, miód i strąki kardamonu w małym rondlu. Małym nożem zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodać do patelni z strąkiem i skórką z cytryny. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, dodać morele, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż morele po prostu zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Odcedzić morele przed użyciem, odrzucając strąki kardamonu, wanilii i skórki; Zapisz syrop na lukier do ciasta i skropić lodami lub jogurtem.
Make ahead: do 3 dni, schłodzone w syropie.