Morela suszona i Granola Kamut
Suszona morela i Kamut Granolan to wegańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 795 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz nektar z agawy, zwinięte płatki kamut, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Torcik kamut z konfiturą migdałowo-morelową, Granola Morelowa, oraz Granola Morelowo-Migdałowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149° i ułóż stojak na środku.
Umieść kamut, orzechy włoskie, cynamon i sól w dużej misce i wymieszaj, aby połączyć; odstawić.
Umieść agawę, olej i wanilię w małej misce i wymieszaj, aby połączyć.
Skropić mieszaninę kamut i wymieszać, aż kamut zostanie dokładnie pokryty i nie będzie grudek.
Rozprowadzić mieszaninę w cienkiej, równej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia.
Piec na złoty kolor, około 20 do 25 protokół.
Przełożyć granolę do dużej żaroodpornej miski, dodać morele i wymieszać, aby połączyć.
Niech ostygnie całkowicie. (Granola będzie chrupiące jak ostygnie.) Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.