Mont Blanc Ice Cream Bombe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj lody Mont Blanc Bombe. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 576 kalorii. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz posypkę czekoladową, śmietanę, lody pistacjowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Plac lodowy Mont Blanc, Mont Blanc (ciasto z kremem kasztanowym), oraz Ice Cream Bombe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pozostawić wszystkie lody w temperaturze pokojowej przez około 15 minut lub aż będą wystarczająco miękkie, aby się rozprzestrzeniły. Tymczasem linia 3-quart metalowa miska z folii, umożliwiając dodatkowe wrap powiesić na zewnątrz miski.
Łyżka lodów truskawkowych do dna miski. Ułóż ciasteczka na wierzchu w jednej warstwie; naciśnij je, aby skompresować lodami w równej warstwie. Łyżka w lodach pistacjowych, wygładzając wierzch równomiernie łyżką.
Posypać posiekanymi ciasteczkami. Łyżka lodów kawowych na ciastkach. Zawiń zwisający plastik na lody i ponownie Kompresuj. Zamrozić do twardości, co najmniej 3 godziny.
Aby rozpuścić, odstawić miskę w temperaturze pokojowej na 15 minut. Owiń ręcznik nasączony gorącą wodą wokół miski. Rozpakuj górną część bombe, Odwróć miskę na okrągły talerz i pociągnij za plastik, aż bomba zostanie zwolniona. (Jeśli to konieczne, resoak ręcznik w gorącej wodzie.)
Wyjąć i wyrzucić plastikową folię i zwrócić bombe do zamrażarki.
W dużej misce ubij białka mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo posypać cukrem, mieszając z małą prędkością. Po dodaniu całego cukru, beat z dużą prędkością do sztywności. Śmietanę ubić w osobnej misce, aż będzie sztywna, ale nie wyschnie. Złożyć śmietanę do mieszaniny białek.
Na wierzch bombe rozprowadzić mieszankę kremu.
Dekoruj posypką czekoladową. Aby służyć, pokroić dużym, ostrym nożem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "