Mongolski Gorący Garnek
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj mongolski Hot Pot. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 176 kalorii, 15g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ocet ryżowy, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Najlepszy Gorący Sos Krówkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym i zamknij. Marynować w lodówce 2 1/2 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Podgrzać mały holenderski piekarnik na dużym ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać mieszaninę wołowiny na patelni; stir-fry 1 minutę lub aż rumiane.
Usuń mieszaninę wołowiny z patelni; odstawić.
Dodaj bok choy, grzyby, marchew, i zielona cebula na patelnię; stir-fry 2 minut lub aż bok choy zaczyna więdnąć.
Dodaj wodę, hoisin i bulion; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z makaronem. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 5 minut lub do makaronu są wykonane. Wymieszać z mieszaniną wołowiny i octu. Chochla 1 1/2 szklanki zupy do każdej z 6 misek; skropić każdą porcję z 1/4 łyżeczki oleju sezamowego.