Mongolska wołowina i Dymka
Mongolska wołowina i Dymka mogą być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 26g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz stek z flanki wołowej, skrobia kukurydziana, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mongolska wołowina i Dymka, Grillowana polędwica wołowa z grillowaną dymką, oraz Pei Wei Mongolska Wołowina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżeczki oleju roślinnego w rondlu na średnim ogniu, i gotować i mieszać czosnek i imbir, aż uwolnią swój zapach, o 30 sekund.
Wlać sos sojowy, wodę i brązowy cukier. Podgrzać do średniej wysokości i mieszać 4 minuty, aż cukier się rozpuści, a sos zagotuje się i lekko zgęstnieje.
SOS zdjąć z ognia i odstawić.
Włożyć pokrojoną wołowinę do miski i wymieszać skrobię kukurydzianą z wołowiną, obtaczając ją dokładnie. Niech wołowiny i skrobi kukurydzianej siedzieć, aż większość soków z mięsa zostały wchłonięte przez skrobi kukurydzianej, o 10 minut.
Podgrzać olej roślinny w patelni lub wok głęboko jednostronny do 375 stopni F (190 stopni C).
Wstrząsnąć nadmiar skrobi kukurydzianej z plasterków wołowiny i wrzucić je do gorącego oleju, kilka na raz. Krótko wymieszać i smażyć, aż brzegi staną się chrupiące i zaczną brązowieć, około 2 minut.
Usuń wołowinę z oleju dużą szczelinową łyżką i pozwól odsączyć na papierowych ręcznikach, aby usunąć nadmiar oleju.
Wlać olej z patelni lub woka i przywrócić patelnię do średniego ciepła. Na patelnię włożyć plastry wołowiny, krótko wymieszać i wlać sos. Wymieszać raz lub dwa razy, aby połączyć, i dodać zieloną cebulę. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować, aż cebula zmięknie i zmieni kolor na jasnozielony, o 2 protokół.