Miód pomarańczowy BBQ kurczak
Przepis miód Pomarańczowy kurczak BBQ może zaspokoić Amerykański głód w okolicy 1 godzina i 55 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 356 kalorii, 2G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka gorącego sosu, skórka pomarańczowa, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kurczak Z Miodem Pomarańczowym, Miód Pomarańczowy Sezam Kurczak, oraz Skrzydełka Z Kurczaka Miodowo-Pomarańczowe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wymieszać sok pomarańczowy, oliwa z oliwek, ostry sos, musztarda, i skórka pomarańczowa razem w dużej misce.
Dodać kurczaka i wrzucić do połączenia. Przykryć folią i niech marynować przez co najmniej 1 godzinę i do nocy w lodówce.
Przygotować grill do średniego bezpośredniego ciepła.
Przed grillowaniem niech kurczak osiągnie temperaturę pokojową.
Kurczaka odcedzić z marynaty i osuszyć. Grilluj z każdej strony przez 5 minut, następnie włącz ciepło do średnio-niskiego i przykryj pokrywę grilla. Kontynuuj gotowanie kurczaka, aż będzie gotowane przez, o 25 minut więcej.
Podczas grillowania kurczaka roztopić masło w małym rondlu na grillu.
Ubij miód, sok pomarańczowy, sos BBQ, skórkę, musztardę i ziele angielskie. Zastrzegamy część glazury w małym ramekinie do serwowania.
Posmaruj kawałki kurczaka glazurą, a następnie odwróć kurczaka, polewaj stroną w dół i gotuj przez 2 minuty.
Drugą stronę kurczaka posmaruj glazurą i odwróć ponownie. Kontynuuj gotowanie przez 3 więcej minut.
Kurczaka wyjąć z grilla na talerz i podawać z zastrzeżoną glazurą.