Miso-marynowany dorsz z fasolą Fava
Miso-marynowany dorsz z fasolą Fava wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na $3.4 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 407 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jeśli masz tymianek, kolendra, szalotka plus 1/2 szklanki szalotki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marynowana Fasola Fava, Tagine fasoli Fava, fasoli szparagowej i karczochów serca, oraz Karmelizowana Cebula I Fasola Fava (Bób) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj miso, imbir, kolendrę i 1 łyżkę szalotki w misce. Płaszcz każdy filet z mieszaniny; przykryć i przechowywać w lodówce 6 godzin. W średnim rondlu zagotować fasolę fava, bulion, 1/2 szklanki szalotki i tymianek. Niższe ciepło; dusić, aż fasola są bardzo miękkie, o 10 protokół. (Jeśli używasz grochu, gotuj na wolnym ogniu 5 minut.)
Odcedzić nadmiar bulionu, pozostawiając tylko tyle, aby pokryć fasolę. Wymieszać z masłem, doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick. Gotować dorsza, aż dobrze rumiane i firmy, obracając raz, o 4 protokół na stronę. Za pomocą łyżki szczelinowej podzielić fasolę fava na 4 talerze; wierzch z dorszem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.