Miso-Imbir Glazurowany Łosoś
Miso - imbir glazurowany łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $4.08 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać łososia stronie i pin kości usunięte, sos sojowy, mirin, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć jasnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta morelowa z brązowym cukrem i cynamonem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Imbir-miso-bakłażan glazurowany, Miso-Glazurowany Łosoś, oraz Miso Glazurowany Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do pieczenia i zorganizować stojak w środku. Wyłożyć dużą blachę do pieczenia z folią i pokryć folią olejem roślinnym; odstawić.
Ubić mirin, miso, brązowy cukier, sos sojowy i imbir w średniej misce do połączenia. Rezerwa 1/3 szklanki mieszanki miso w małej misce; odstawić.Łososia opłucz pod zimną bieżącą wodą, osusz papierowymi ręcznikami i połóż na blasze do pieczenia od strony dołu. Używając ostrego noża, nabijaj łososia równoległymi cięciami o głębokości 1/4 cala rozmieszczonymi w odległości 2 cali od siebie.
Posmaruj łososia całą reserved 1/3 szklanki mieszanki miso. (Jeśli strona łososia jest dłuższa niż blacha do pieczenia, włóż pod sam koniec ryby po nałożeniu mieszanki miso.) Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 30 minut.Na małej misce ułożyć sitko o drobnych oczkach i odcedzić pozostałą mieszaninę miso. Wyrzucić substancje stałe i odstawić na bok odcedzony SOS.
Wyjmij rybę z lodówki i wyrzuć plastikową folię. Smażyć łososia na blasze do pieczenia, obracając raz lub dwa razy, aż będzie po prostu nieprzezroczyste w środku i złocisto-brązowy skorupa powstała, o 10 do 12 protokół.
Łososia wyjąć z piekarnika, przełożyć na półmisek i posypać szalotki i sezamem.
Podawać natychmiast, przechodząc odcedzony sos na boku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.