Miska z ciecierzycy i brokułów z sosem Tahini

Miska z ciecierzycy i brokułów z sosem Tahini
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać miskę ciecierzycy i brokułów z sosem Tahini spróbować. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka quinoa, czosnek, tahini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Miseczka z serowym słodkim ziemniakiem i ciecierzycą z sosem cytrynowym tahini, Brokuły miska z ciecierzycy z domowym sosem Teriyaki, oraz Herbed Sałatka z ciecierzycy-brokułów z sosem tahini-cytryna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać duży, nieprzywierający rondel.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać cebulę i gotować, aż zmiękną i zaczną brązowieć, o 5 protokół. (
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
W razie potrzeby dodać wodę przez łyżkę stołową, aby zapobiec przywieraniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Dodać czosnek i nasiona kminku i gotować 1-2 protokół, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5
Dodać ciecierzycę, wodę, paprykę i kminek. Dobrze wymieszać, przykryć i gotować na niskim poziomie, często mieszając, przez 10-15 minut. (Większość cieczy odparuje, ale jeśli staną się zbyt suche, dodaj wodę przez łyżkę stołową.) Sprawdzić przyprawy i dodać sól do smaku. Podczas gotowania ciecierzycy, na parze brokuły i marchewki przez około 5 minut, do miękkości, ale nadal jaskrawo kolorowe. Zmontować miskę z ziarna na dole i ciecierzycy i warzyw na górze. Wymieszać lub zmiksować sos, dodając wodę, jeśli jest zbyt gęsty, i skropić na wszystko.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn