Miska z ciecierzycy i brokułów z sosem Tahini
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać miskę ciecierzycy i brokułów z sosem Tahini spróbować. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka quinoa, czosnek, tahini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Miseczka z serowym słodkim ziemniakiem i ciecierzycą z sosem cytrynowym tahini, Brokuły miska z ciecierzycy z domowym sosem Teriyaki, oraz Herbed Sałatka z ciecierzycy-brokułów z sosem tahini-cytryna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać duży, nieprzywierający rondel.
Dodać cebulę i gotować, aż zmiękną i zaczną brązowieć, o 5 protokół. (
W razie potrzeby dodać wodę przez łyżkę stołową, aby zapobiec przywieraniu.)
Dodać czosnek i nasiona kminku i gotować 1-2 protokół, aż pachnące.
Dodać ciecierzycę, wodę, paprykę i kminek. Dobrze wymieszać, przykryć i gotować na niskim poziomie, często mieszając, przez 10-15 minut. (Większość cieczy odparuje, ale jeśli staną się zbyt suche, dodaj wodę przez łyżkę stołową.) Sprawdzić przyprawy i dodać sól do smaku. Podczas gotowania ciecierzycy, na parze brokuły i marchewki przez około 5 minut, do miękkości, ale nadal jaskrawo kolorowe. Zmontować miskę z ziarna na dole i ciecierzycy i warzyw na górze. Wymieszać lub zmiksować sos, dodając wodę, jeśli jest zbyt gęsty, i skropić na wszystko.