Miodowe gruszki w cieście francuskim
Miodowe gruszki w cieście francuskim to bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,91 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1101 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz laski cynamonu, wodę, gruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Miodowe Gruszki W Cieście Francuskim, Gruszki w cieście francuskim (feuilleté De Poires), oraz Gruszki przyprawione Ouzo zawinięte w ciasto francuskie podobnych receptur.
Instrukcje
Gruszki rdzeniowe od dołu, pozostawiając łodygi nienaruszone. Gruszki obrać; pokroić 1/4 cala. od dołu każdego do poziomu, jeśli to konieczne.
W dużym rondlu połączyć wodę, cukier, miód, połówki cytryny, cynamon i goździki. Podzielić wanilię i zeskrobać nasiona; dodać fasolę i nasiona do mieszanki cukru. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gruszki umieścić na ich bokach w rondlu i kłusować, odkryte, przez 18-22 minut lub do momentu, gdy gruszki będą prawie miękkie, od czasu do czasu zalewając cieczą kłusowniczą.
Gruszki usunąć łyżką szczelinową; lekko ostudzić. Odcedzić i odstawić 1-1 / 2 szklanki płynu kłusowniczego; odstawić.
Ciasto francuskie rozłożyć na lekko posypanej mąką powierzchni.
Pokroić w 1/2 cala.- szerokie paski. Zaczynając od dołu gruszki, owiń pasek ciasta wokół gruszki, dodając dodatkowe paski, aż gruszka zostanie całkowicie owinięta w ciasto. Powtórz z pozostałymi gruszkami i ciastem francuskim.
Przenieś do pergaminowej 15-calowej. x 10 po. x 1-in. patelnia do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
W międzyczasie doprowadzić zarezerwowany płyn kłusowniczy do wrzenia; gotować, aż ciecz będzie gęsta i syropowata, około 10-15 minut.
Na talerzach deserowych umieścić gruszki i skropić syropem.