MIODOWA Panna Cotta z suszonymi fig i Sauternes
MIODOWA Panna Cotta z suszonymi figami i Sauternes może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 414 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka figi mission, cukier, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Panna Cotta Z Figami, MIODOWA Panna Cotta Z Grillowanymi Figami, oraz Panna Cotta z prażonymi figami i balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić mleko w dużym rondlu.
Odstawić 5 minut, aby zmiękczyć. Mieszaj na średnim ogniu, aż żelatyna się rozpuści, około 5 minut (nie gotować).
Dodaj śmietanę, 3 łyżki cukru, miód i sól i mieszaj, aż cukier się rozpuści, około 2 minut.
Ubić wanilią. Lekko schłodzić. Przecedzić do 8 wineglasses. Przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 5 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Sauternes, figi i 1 łyżka cukru w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 3/4 szklanki, mieszając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia. Całkowicie fajne. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Łyżka kilka figi i płyn do gotowania na szczycie każdej panna cotta i służyć.
* Kalifornijskie wino deserowe z winogron pomarańczowych Muscat; dostępne w sklepach monopolowych i niektórych supermarketach.