Mini muffinki z cukinii z polewą pomarańczowo-klonową

Mini muffinki z cukinii z polewą pomarańczowo-klonową
Mini Muffinki Cukiniowe z Glazurą Pomarańczowo-Klonową zajmują od początku do końca około 45 minut. Ten przepis służy 36 osobom. To śniadanie zawiera 97 kalorii, 2 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 17 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mąki, soku pomarańczowego, sody oczyszczonej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 18%, to danie nie jest tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak minimuffinki pomarańczowe z glazurą z brązowego cukru, minimuffinki z cukinią słodzoną klonem i migdałami oraz babeczki klonowo-orzechowe z glazurą klonową (o niskiej zawartości węglowodanów).

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Babeczki: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Przygotuj mini foremkę na muffiny z papierowymi wkładkami. Do dużej miski dodaj mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, kiełki pszenicy, brązowy cukier, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
1 Szklanka Pełnoziarnistych Płatków Migdałowych żurawinowych, Lekko Pokruszonych1 Szklanka Pełnoziarnistych Płatków Migdałowych żurawinowych, Lekko Pokruszonych
Kiełki PszenicyKiełki Pszenicy
2 Szklanki Pokrojonych W Plasterki, Obranych świeżych Gruszek2 Szklanki Pokrojonych W Plasterki, Obranych świeżych Gruszek
Dojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z SokiemDojrzałe Pomidory, Obrane, Pozbawione Nasion I Grubo Posiekane, Wraz Z Sokiem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mini Taca Na MuffinkiMini Taca Na Muffinki
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
Puszka Sosu żurawinowego W Galaretce, Pokroić W PlasterkiPuszka Sosu żurawinowego W Galaretce, Pokroić W Plasterki
3
Dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły, upewniając się, że w mieszaninie nie ma grudek. W osobnej misce dodaj cukinię, jajka, mleko, mus jabłkowy, olej rzepakowy i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
CukiniaCukinia
Naszyjniki Z CukierkówNaszyjniki Z Cukierków
Mieszanka Dipów Na Ranczo FiestaMieszanka Dipów Na Ranczo Fiesta
8 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Roztopionej I Schłodzonej8 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Roztopionej I Schłodzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane
Twarde Tofu, PodzieloneTwarde Tofu, Podzielone
4
Dobrze wymieszaj, aby połączyć, upewniając się, że jajka zostały prawidłowo połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Dipów Na Ranczo FiestaMieszanka Dipów Na Ranczo Fiesta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane
5
Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać tylko do połączenia, uważając, aby ich nie wymieszać.
6
Ciasto włóż do przygotowanych foremek na muffiny, wypełniając je po brzegi papilotek, około 1 łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Taca Na MuffinkiTaca Na Muffinki
7
Włóż do piekarnika i piecz, aż wykałaczka wbita w środek muffinki będzie sucha, czyli około 15 minut. Glazura: Tymczasem w małej misce wymieszaj serek śmietankowy, skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy i syrop klonowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita śmietana I Wiórki CzekoladoweOpcjonalnie Bita śmietana I Wiórki Czekoladowe
2 Tortille Z Niebieską Kukurydzą, Grubo Posiekane2 Tortille Z Niebieską Kukurydzą, Grubo Posiekane
Syrop KlonowySyrop Klonowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fioletowe żelkiFioletowe żelki
Puszka Sosu żurawinowego W Galaretce, Pokroić W PlasterkiPuszka Sosu żurawinowego W Galaretce, Pokroić W Plasterki
Twarde Tofu, PodzieloneTwarde Tofu, Podzielone
8
Wyjmij muffinki z piekarnika i studź na metalowej kratce przez 15 minut. Gdy babeczki będą gotowe do posmarowania glazurą, zanurz ich wierzchołki, 1 na 1, w glazurze, obracając muffinkę po okręgu, aby równomiernie pokryć jej wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy I świeże WarzywaKrakersy I świeże Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Karton O Dużej WytrzymałościKarton O Dużej Wytrzymałości
Puszka Sosu żurawinowego W Galaretce, Pokroić W PlasterkiPuszka Sosu żurawinowego W Galaretce, Pokroić W Plasterki
9
Podawać lub przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia. Alternatywnie, przed glazurowaniem, zamrozić na okres do 1 miesiąca.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia1
Magazyn