Mini kanapki z kurczakiem BBQ
BBQ Chicken Sliders to bezmleczna przystawka. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda o wartości 450 kalorii , 30 g białka i 6 g tłuszczu . Za 2,64 dolara za porcję , przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ząbków czosnku, bułeczek, tymianku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do podania, przepis zajmuje około 4 godzin i 55 minut . Jest sponsorowany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular na poziomie 43% , danie jest wyśmienite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również BBQ'd Portobello Sliders , Crab Cake Sliders z aioli bazyliowym i Crawfish Cake Sliders .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj składniki solanki, mieszając, aż brązowy cukier się rozpuści. Odłóż 1 szklankę solanki do gotowania kurczaka; przykryj i wstaw do lodówki.
Umieść kurczaka w dużym, zamykanym worku; dodaj pozostałą solankę. Zamknij worek, wyciskając jak najwięcej powietrza; obróć, aby pokryć kurczaka.
Umieścić w dużej misce i odstawić do lodówki na 18–24 godzin, od czasu do czasu obracając.
Wyjmij kurczaka z solanki i przełóż do wolnowaru o pojemności 3 qt.; wylej solankę do woreczka.
Dodaj odłożoną 1 szklankę solanki i 1/3 szklanki płynnego dymu do kurczaka. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do miękkości kurczaka.
Wyjmij kurczaka; lekko ostudź. Odcedź soki z pieczenia. Rozdrobnij kurczaka dwoma widelcami i włóż z powrotem do wolnowaru. Dodaj sos barbecue i podgrzej.