Mini frittaty z boczku i ziemniaków
Mini boczek i ziemniaki Frittatas może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 69 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz szczypiorek, śmietanę, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Mini warzywa i boczek Frittatas, Chude brokuły i boczek Mini Frittatas, oraz Indywidualne Frittaty Ziemniaczano-Bekonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w średnim rondlu; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować 4 protokół lub aż prawie miękkie.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 2 łyżeczki kapieli na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Dodać ziemniaki, cebula, 1/4 łyżeczka soli, i tymianek do kapiących na patelni; gotować 8 minut lub aż ziemniaki jest lekko brązowy na średnim ogniu.
Połączyć mieszaninę ziemniaków, boczek, pozostałe 3/4 łyżeczki soli, 2 łyżki szczypiorku, ser, pieprz, białka i jajka, dobrze mieszając trzepaczką. Płaszcz 36 mini kubki muffin z gotowania sprayu. Łyżka około 1 łyżka mieszanki jaj do każdej filiżanki muffin.
Piec w 375 przez 16 minut lub do lekko brązowy. Cool 5 minut na stojaku drucianym.
Usuń frittaty z kubków muffin. Na wierzchu 1/2 łyżeczki kwaśnej śmietany i 1/2 łyżeczki szczypiorku.