Mini ciasto świąteczne
Mini tort świąteczny trwa około 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 2260 kalorii, 22g białka, oraz 102g tłuszczu każdy. Na $17.79 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis z BBC Good Food wymaga przesianego dżemu morelowego, wstążki, ciasta świątecznego o szerokości 8 cm i jadalnych złotych kulek. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Mini Świąteczne Puddingi, Choinka Mini Pizza, oraz Świąteczne Tasiemki Żurawinowo-Orzechowe (Mini).
Instrukcje
Użyj dżem morelowy do glazury mini ciasto. Przykryć marcepanem i 250 g białego, gotowego do zwijania lukru kremówki.
Rozwałkuj kolejne 50g lukru i wycinaj płatki śniegu lub gwiazdy za pomocą noży możesz spryskać je złotym lub srebrnym jadalnym sprayem, aby wyglądały naprawdę dramatycznie. Przyklej je na wierzchu ciasta z odrobiną płynnego lukru, umieść jadalną złotą kulkę między punktami i dodaj ładną wstążkę.