Mini ciastka z krewetkami z masłem imbirowym
Potrzebujesz pescatarian i דל פחמימות, hor d ' oeuvre? Mini ciastka z krewetkami z masłem imbirowym mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis serwuje 15 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 13g tłuszczu i w sumie 156 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 285 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis z Foodnetwork wymaga szalotki, bułki tartej, pieczarek i krewetek. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Mini ciastka z krewetkami z masłem imbirowym, Mini Ciasta Imbirowe, oraz Mini Szaszłyki Z Krewetek Imbirowych.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej olej roślinny na 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj grzyby, szalotki i marchewki. Gotuj, często mieszając, aż marchewki zaczną mięknąć, 6 do 7 minut.
Przenieś mieszaninę do robota kuchennego.
Dodaj krewetki, bułkę tartą, jajko, skórkę z cytryny, sól i pieprz. Puls do połączenia, ale nadal masywny. Uformuj mieszaninę w 15 pasztecików, każdy o średnicy 2 cali i grubości 1/2 cala, używając wilgotnych rąk.
Umieść na blasze wyłożonej folią i wstaw do lodówki na 30 minut.
Wymieszaj masło, imbir i sos sojowy w średniej misce, używając gumowej szpatułki, aż się połączą.
Umieść miksturę na kawałku folii. Złóż folię i uformuj mieszaninę w kłodę o długości około 7 cali i średnicy 1 cala. Wstaw do lodówki, aż będzie twarda, co najmniej 30 minut. Gotowe do podania pokrój masło na kawałki o grubości 1/4 cala.
Rozgrzej olej roślinny na 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj połowę placków i gotuj na złoty kolor, 3 do 4 minut z każdej strony. Ugotuj Pozostałe placki, w razie potrzeby dodając dodatkowy olej.
Podawaj ciastka z krewetkami, gdy są jeszcze ciepłe, z plasterkiem masła imbirowego na wierzchu.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki w menu? Spróbuj połączyć się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Santan Ema Select Terroir Sauvignon Blanc z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Wybierz Terroir Sauvignon Blanc]()
Santa Ema Wybierz Terroir Sauvignon Blanc
Jasny słomkowo-żółty, ten Sauvignon Blanc ma intensywne aromaty świeżych owoców cytrusowych z nutami jabłek i gruszek. Jest to świeże młode wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Połącz z rybami o łagodnym smaku, skorupiakami, ceviche i świeżymi serami.