Migdał-Orzo Kugel
Almond-Orzo Kugel może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Mieszanka mleka, makaron orzo), gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać substytut jajka, możesz podążać za tym daniem głównym z Tort Jagodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Podobne przepisy to Kalafior-por Kugel z migdałowo-ziołową skórką, Kalafior-por Kugel z migdałowo-ziołową skórką, oraz Przegrzebki z łososia z migdałem Orzo.
Instrukcje
Orzo gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Połącz 3/4 szklanki cukru i kolejnych 9 składników (przez substytut jajka) w robocie kuchennym; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Połącz gotowany makaron i mieszankę twarogu w dużej misce, mieszając, aż dobrze wymieszane. Wymieszać łyżkę orzo w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Piec w temperaturze 325 przez 40 minut.
Pozostałe 1/4 szklanki cukru, pokrojone migdały i kolejne 3 składniki (przez 1/8 łyżeczki soli) wymieszać z masłem.
Posypać Kugel mieszanką migdałów; piec dodatkowe 20 minut. Ostudzić 15 minut; pokroić na 16 sztuk.