Mieszany pilaw ryżowy z suszonymi owocami i orzechami
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Mieszany pilaw ryżowy z suszonymi owocami i orzechami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz kolendrę, ząbki czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mieszany Pilaw Ryżowy Z Suszonymi Wiśniami, Morelami I Cynamonem, Pilaw mieszany z żurawiną i orzeszkami piniowymi, oraz Kurczak z sosem marakui na suszonych owocach i orzechach Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brązowy ryż ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu z 1/4 łyżeczki soli. Odstawić.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotkę i czosnek; gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 do 4 minut lub aż szalotka będzie przezroczysta. Wymieszać z żurawiną, rodzynkami i kolendrą; gotować, często mieszając, 2 minuty.
Dodać biały ryż i gotować, mieszając, 1 minutę.
Wymieszać w 1 1/2 szklanki wody i pozostał 1/2 łyżeczki soli. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; doprowadzić do wrzenia i wymieszać. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu 15 do 18 minut lub do wchłonięcia wody.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Wymieszaj pistacje, kolendrę, skórkę z limonki i zarezerwowany brązowy ryż.