Miecznik ze szparagami pachnącymi tymiankiem

Miecznik ze szparagami pachnącymi tymiankiem
Miecznik ze szparagami pachnącymi tymiankiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 35g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, miód z kwiatu pomarańczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pilaw Pachnący Tymiankiem, Miecznik Cytrynowy Tymianek, oraz Ziemniaki zapiekane pachnące tymiankiem.

Instrukcje

1
Rozetrzyj miecznik solą i pieprzem, obficie posmaruj oliwą z oliwek i odstaw do stanu gotowego do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MiecznikMiecznik
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Umieść soki pomarańczowe i cytrynowe w małym rondlu na średnim ogniu i gotować, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki, 10 do 12 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, ubić 1 łyżeczkę miodu i posmakować sosu pomarańczowego; powinien być ładnie słodki i cierpki. Jeśli jest zbyt cierpki, dodaj więcej miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
MiódMiód
CytrynaCytryna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Niech sos gotować przez kolejną minutę. SOS doprawić solą do smaku i ogrzać, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
SólSól
4
Zapal grill i rozgrzej go do wysokiej lub podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Grill miecznik na naoliwionym ruszcie umieszczonym 5 cali nad świecącymi węglami, lub smażyć go, aż tylko gotowane przez, 3 do 4 minut na stronę. Ryba jest robiona, gdy tylko płatki po pchnięciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiecznikMiecznik
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przełożyć rybę na talerz i przykryć folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Rozgrzać 1 łyżeczki oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu z czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać szparagi i gotować, podrzucając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
9
Dodać wywar rybny i tymianek i doprowadzić do wrzenia. Przykryć patelnię i gotować szparagi, aż będzie jasnozielony i chrupiące-przetargu, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
SzparagiSzparagi
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Szparagi przełożyć na talerz. Nadal gotować mieszankę rybną, aż do zmniejszenia i syropu, 3 do 5 minut. Szparagi podzielić na 4 talerze i skropić mieszanką rybną. Na każdym talerzu ułożyć stek rybny i skropić sosem pomarańczowym szparagi i rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado RybStado Ryb
SzparagiSzparagi
PomarańczowyPomarańczowy
SOSSOS
StekStek
RybyRyby
11
Na każdą porcję skropić odrobiną oliwy z oliwek i na wierzch posypać solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sól MorskaSól Morska
12
Serwuj natychmiast.
13
artykuł var
14
Typ_27_data = {};
15
artykuł
16
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn