Miecznik ze szparagami pachnącymi tymiankiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 35g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i zbierz sól, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, miód z kwiatu pomarańczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pilaw Pachnący Tymiankiem, Miecznik Cytrynowy Tymianek, oraz Ziemniaki zapiekane pachnące tymiankiem.
Instrukcje
1
Rozetrzyj miecznik solą i pieprzem, obficie posmaruj oliwą z oliwek i odstaw do stanu gotowego do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Oliwa Z Oliwek
Miecznik
Sucha Przyprawa Rub
2
Umieść soki pomarańczowe i cytrynowe w małym rondlu na średnim ogniu i gotować, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki, 10 do 12 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, ubić 1 łyżeczkę miodu i posmakować sosu pomarańczowego; powinien być ładnie słodki i cierpki. Jeśli jest zbyt cierpki, dodaj więcej miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
Miód
Cytryna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
3
Niech sos gotować przez kolejną minutę. SOS doprawić solą do smaku i ogrzać, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sól
4
Zapal grill i rozgrzej go do wysokiej lub podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Brojler
Kasztany Wodne, Julienne
5
Grill miecznik na naoliwionym ruszcie umieszczonym 5 cali nad świecącymi węglami, lub smażyć go, aż tylko gotowane przez, 3 do 4 minut na stronę. Ryba jest robiona, gdy tylko płatki po pchnięciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miecznik
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Przełożyć rybę na talerz i przykryć folią aluminiową, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
7
Rozgrzać 1 łyżeczki oliwy z oliwek na dużej patelni na dużym ogniu z czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodać szparagi i gotować, podrzucając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
9
Dodać wywar rybny i tymianek i doprowadzić do wrzenia. Przykryć patelnię i gotować szparagi, aż będzie jasnozielony i chrupiące-przetargu, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado Ryb
Szparagi
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Szparagi przełożyć na talerz. Nadal gotować mieszankę rybną, aż do zmniejszenia i syropu, 3 do 5 minut. Szparagi podzielić na 4 talerze i skropić mieszanką rybną. Na każdym talerzu ułożyć stek rybny i skropić sosem pomarańczowym szparagi i rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado Ryb
Szparagi
Pomarańczowy
SOS
Stek
Ryby
11
Na każdą porcję skropić odrobiną oliwy z oliwek i na wierzch posypać solą morską.
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.