Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem

Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem
Tamaryndowca szkliwiony miecznik z limonką, kolendrą i sosem tamaryndowca jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.54 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać garść kolendry, sos sojowy, steki z miecznika, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć kostki lodu, można śledzić to danie główne z Nektarynka, jeżyna i pekan jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chrupiąca Cała tajska Smażona ryba z imbirowym sosem Tamaryndowym i pilawem z ryżu kokosowo-kolendrowego, Imli Aur Dhaniye Ki Hari Chutney (Tamarynd & Cilantro Dip ) , oraz Soczewica I Basmati Z Tamaryndowcem, Kokosem, Kolendrą I Czarnym.

Instrukcje

1
Zacznij glazurę: zmiękcz jedną z kostek pasty tamaryndowca w małej misce z około dwiema łyżkami bardzo gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Pozostawić, mieszając od czasu do czasu, podczas przygotowywania sosu dla ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1
Włóż kolendrę, czosnek, tamarynd, 2 łyżki stołowe plus łyżeczka sosu sojowego, cebulę, szalotki, anchois lub pastę anchois i sok z połowy jednej limonki do robota kuchennego. Wyciągnij tamaryndowca na małe kawałki przed włożeniem do robota kuchennego, aby upewnić się, że nie ma w nim twardych nasion. Jeśli chcesz ogrzać, dodaj świeże chili, które zostało grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnchoisPasta Anchois
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
TamaryndTamarynd
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Przetworzyć przez około dziesięć sekund, zeskrobać, ponownie przetworzyć, zeskrobać i, jeśli to konieczne, przetworzyć po raz trzeci. Chcesz, aby kawałki były małe, a mieszanina dobrze połączona, ale nie chcesz płynnego puree.
3
Rozgrzać olej roślinny w małym, ciężkim rondlu z pokrywką. Zanim zacznie palić, dodać cebulę, kolendrę i mieszaninę tamaryndowca i dobrze wymieszać. Dusić około dziesięciu minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
TamaryndTamarynd
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Nałożyć pokrywkę i odstawić na bok. Utrzyma się, nie schłodzony, przez kilka godzin.
5
Przygotuj rybę: rozpal grilla na średnim ogniu lub rozgrzej piekarnik na ustawieniu brojlerów. Jeśli pieczenie, umieścić kilka folii w dół na patelni. Steki z miecznika osuszyć i dobrze posypać solą. Natrzeć oliwę z oliwek. Sok drugą połowę limonki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z MiecznikaSteki Z Miecznika
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Zakończ tworzenie glazury: naciśnij miazgę tamaryndowca przez drobny sitko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Dodaj sok z połowy limonki i łyżeczkę sosu sojowego. Drugą połowę limonki sok i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
8
Grzać pestki dyni, jeśli używasz: Rozgrzej piekarnik do około 375 stopni Fahrenheita. Toast pestek dyni na blasze wyłożonej pergaminem, na górnej półce piekarnika, obracając raz, przez około pięć minut, lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki DyniZielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
9
Wyjąć z piekarnika i wrzucić do miski z 1 łyżeczką sosu sojowego lub więcej do smaku. Włóż z powrotem do piekarnika na patelni wyłożonej pergaminem na 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Wyjąć i odstawić na bok.
11
Ugotuj rybę: gdy grill lub brojler jest gorący-chcesz, aby Twoje węgle były białe-gotuj rybę z jednej strony przez 3 -5 minut minut, w zależności od grubości steków i od tego, jak dobrze lubisz gotowane miecznik.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiecznikMiecznik
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
12
Podczas gdy ryba jest grillowanie, doprowadzić sos do dobrego dusić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
13
Dodać wino ryżowe i gotować przez minutę lub dwie. (Kiedy piekę, nie przekłuwam folii, dzięki czemu mogę zebrać soki, które następnie odcedzam i dodaję do sosu w tym momencie.) Skosztuj sosu i dodaj więcej soku z limonki - lub szczyptę cukru, jeśli jest zbyt cierpki - i sól, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Wino RyżoweWino Ryżowe
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
14
Odwróć rybę i zalej glazurą tamaryndowca. Ugotuj drugą stronę, a następnie odwróć ponownie i ponownie podlej, gotując tylko przez około dziesięć lub piętnaście sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
15
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
16
Udekoruj prażonymi pestkami dyni tamari, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Nasiona DyniPrażone Nasiona Dyni
TamariTamari
17
Smacznego!! ;o)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia30
Magazyn