Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem
Tamaryndowca szkliwiony miecznik z limonką, kolendrą i sosem tamaryndowca jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.54 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać garść kolendry, sos sojowy, steki z miecznika, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć kostki lodu, można śledzić to danie główne z Nektarynka, jeżyna i pekan jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chrupiąca Cała tajska Smażona ryba z imbirowym sosem Tamaryndowym i pilawem z ryżu kokosowo-kolendrowego, Imli Aur Dhaniye Ki Hari Chutney (Tamarynd & Cilantro Dip ) , oraz Soczewica I Basmati Z Tamaryndowcem, Kokosem, Kolendrą I Czarnym.
Instrukcje
1
Zacznij glazurę: zmiękcz jedną z kostek pasty tamaryndowca w małej misce z około dwiema łyżkami bardzo gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Pozostawić, mieszając od czasu do czasu, podczas przygotowywania sosu dla ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1
Włóż kolendrę, czosnek, tamarynd, 2 łyżki stołowe plus łyżeczka sosu sojowego, cebulę, szalotki, anchois lub pastę anchois i sok z połowy jednej limonki do robota kuchennego. Wyciągnij tamaryndowca na małe kawałki przed włożeniem do robota kuchennego, aby upewnić się, że nie ma w nim twardych nasion. Jeśli chcesz ogrzać, dodaj świeże chili, które zostało grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Anchois
Starty Parmezan, Do Podania
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Tamarynd
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Przetworzyć przez około dziesięć sekund, zeskrobać, ponownie przetworzyć, zeskrobać i, jeśli to konieczne, przetworzyć po raz trzeci. Chcesz, aby kawałki były małe, a mieszanina dobrze połączona, ale nie chcesz płynnego puree.
3
Rozgrzać olej roślinny w małym, ciężkim rondlu z pokrywką. Zanim zacznie palić, dodać cebulę, kolendrę i mieszaninę tamaryndowca i dobrze wymieszać. Dusić około dziesięciu minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Tamarynd
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Nałożyć pokrywkę i odstawić na bok. Utrzyma się, nie schłodzony, przez kilka godzin.
5
Przygotuj rybę: rozpal grilla na średnim ogniu lub rozgrzej piekarnik na ustawieniu brojlerów. Jeśli pieczenie, umieścić kilka folii w dół na patelni. Steki z miecznika osuszyć i dobrze posypać solą. Natrzeć oliwę z oliwek. Sok drugą połowę limonki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Miecznika
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Płatki Warzywne
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
6
Zakończ tworzenie glazury: naciśnij miazgę tamaryndowca przez drobny sitko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ Tamaryndowca
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Dodaj sok z połowy limonki i łyżeczkę sosu sojowego. Drugą połowę limonki sok i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
8
Grzać pestki dyni, jeśli używasz: Rozgrzej piekarnik do około 375 stopni Fahrenheita. Toast pestek dyni na blasze wyłożonej pergaminem, na górnej półce piekarnika, obracając raz, przez około pięć minut, lub aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielone, Nieprażone Pestki Dyni, Np. Pestki Dyni
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Wyjąć z piekarnika i wrzucić do miski z 1 łyżeczką sosu sojowego lub więcej do smaku. Włóż z powrotem do piekarnika na patelni wyłożonej pergaminem na 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
10
Wyjąć i odstawić na bok.
11
Ugotuj rybę: gdy grill lub brojler jest gorący-chcesz, aby Twoje węgle były białe-gotuj rybę z jednej strony przez 3 -5 minut minut, w zależności od grubości steków i od tego, jak dobrze lubisz gotowane miecznik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miecznik
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
Płatki Warzywne
12
Podczas gdy ryba jest grillowanie, doprowadzić sos do dobrego dusić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
13
Dodać wino ryżowe i gotować przez minutę lub dwie. (Kiedy piekę, nie przekłuwam folii, dzięki czemu mogę zebrać soki, które następnie odcedzam i dodaję do sosu w tym momencie.) Skosztuj sosu i dodaj więcej soku z limonki - lub szczyptę cukru, jeśli jest zbyt cierpki - i sól, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Wino Ryżowe
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
14
Odwróć rybę i zalej glazurą tamaryndowca. Ugotuj drugą stronę, a następnie odwróć ponownie i ponownie podlej, gotując tylko przez około dziesięć lub piętnaście sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamarynd
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
15
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
16
Udekoruj prażonymi pestkami dyni tamari, jeśli używasz.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.