Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem

Tamaryndowca szkliwiony miecznik z limonką, kolendrą i sosem tamaryndowca jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.54 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać garść kolendry, sos sojowy, steki z miecznika, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć kostki lodu, można śledzić to danie główne z Nektarynka, jeżyna i pekan jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chrupiąca Cała tajska Smażona ryba z imbirowym sosem Tamaryndowym i pilawem z ryżu kokosowo-kolendrowego, Imli Aur Dhaniye Ki Hari Chutney (Tamarynd & Cilantro Dip ) , oraz Soczewica I Basmati Z Tamaryndowcem, Kokosem, Kolendrą I Czarnym.
Instrukcje
Zacznij glazurę: zmiękcz jedną z kostek pasty tamaryndowca w małej misce z około dwiema łyżkami bardzo gorącej wody.
Pozostawić, mieszając od czasu do czasu, podczas przygotowywania sosu dla ryby.
Włóż kolendrę, czosnek, tamarynd, 2 łyżki stołowe plus łyżeczka sosu sojowego, cebulę, szalotki, anchois lub pastę anchois i sok z połowy jednej limonki do robota kuchennego. Wyciągnij tamaryndowca na małe kawałki przed włożeniem do robota kuchennego, aby upewnić się, że nie ma w nim twardych nasion. Jeśli chcesz ogrzać, dodaj świeże chili, które zostało grubo posiekane.
Przetworzyć przez około dziesięć sekund, zeskrobać, ponownie przetworzyć, zeskrobać i, jeśli to konieczne, przetworzyć po raz trzeci. Chcesz, aby kawałki były małe, a mieszanina dobrze połączona, ale nie chcesz płynnego puree.
Rozgrzać olej roślinny w małym, ciężkim rondlu z pokrywką. Zanim zacznie palić, dodać cebulę, kolendrę i mieszaninę tamaryndowca i dobrze wymieszać. Dusić około dziesięciu minut, mieszając od czasu do czasu.
Nałożyć pokrywkę i odstawić na bok. Utrzyma się, nie schłodzony, przez kilka godzin.
Przygotuj rybę: rozpal grilla na średnim ogniu lub rozgrzej piekarnik na ustawieniu brojlerów. Jeśli pieczenie, umieścić kilka folii w dół na patelni. Steki z miecznika osuszyć i dobrze posypać solą. Natrzeć oliwę z oliwek. Sok drugą połowę limonki i odstawić.
Zakończ tworzenie glazury: naciśnij miazgę tamaryndowca przez drobny sitko.
Dodaj sok z połowy limonki i łyżeczkę sosu sojowego. Drugą połowę limonki sok i odstawić.
Grzać pestki dyni, jeśli używasz: Rozgrzej piekarnik do około 375 stopni Fahrenheita. Toast pestek dyni na blasze wyłożonej pergaminem, na górnej półce piekarnika, obracając raz, przez około pięć minut, lub aż lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika i wrzucić do miski z 1 łyżeczką sosu sojowego lub więcej do smaku. Włóż z powrotem do piekarnika na patelni wyłożonej pergaminem na 2-3 minuty.
Ugotuj rybę: gdy grill lub brojler jest gorący-chcesz, aby Twoje węgle były białe-gotuj rybę z jednej strony przez 3 -5 minut minut, w zależności od grubości steków i od tego, jak dobrze lubisz gotowane miecznik.
Podczas gdy ryba jest grillowanie, doprowadzić sos do dobrego dusić na średnim ogniu.
Dodać wino ryżowe i gotować przez minutę lub dwie. (Kiedy piekę, nie przekłuwam folii, dzięki czemu mogę zebrać soki, które następnie odcedzam i dodaję do sosu w tym momencie.) Skosztuj sosu i dodaj więcej soku z limonki - lub szczyptę cukru, jeśli jest zbyt cierpki - i sól, do smaku.
Odwróć rybę i zalej glazurą tamaryndowca. Ugotuj drugą stronę, a następnie odwróć ponownie i ponownie podlej, gotując tylko przez około dziesięć lub piętnaście sekund.
Udekoruj prażonymi pestkami dyni tamari, jeśli używasz.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.