Metamorfoza Ziemniaków ze Śmietaną
Makeover Sour Cream Potatoes to wegetariański dodatek do dania lakto ovo. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 9 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 85 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup mąkę, ser cheddar, ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżką wynoszącą 32%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Makeover Sour Cream Coffee Cake, Makeover Sour Cream Chicken Enchiladas i Sour Cream Potatoes.
Instrukcje
W dużym rondlu umieść ziemniaki, seler i cebulę; zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować do miękkości, około 15 minut.
W międzyczasie rozpuść masło w małym rondlu; wymieszaj mąkę, sól, nasiona selera i pieprz, aż masa będzie gładka. Stopniowo wmieszać mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Przenieś sos do dużej miski; dodać kwaśną śmietanę, 1/2 szklanki sera Cheddar, ser topiony i 3 łyżki szczypiorku.
Odcedź mieszaninę ziemniaków; dodać do sosu i delikatnie wymieszać, aż się pokryje.
Przenieś do 3-kwartowego. naczynie do pieczenia pokryte sprayem kuchennym. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, aż masa zacznie się pienić.
Posypać pozostałym serem; przykryć i odstawić na 5 minut lub do momentu, aż ser się roztopi.
Posypać pozostałym szczypiorkiem.