Metamorfoza ciasta śniadaniowego
Ciasto śniadaniowe Makeover zajmuje około 45 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 20 porcji zawierających 175 kalorii, 4 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 20 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką maślankę, sodę oczyszczoną, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 20%. Podobne przepisy obejmują zapiekankę śniadaniową Makeover Farm Girl, wegańską metamorfozę zdrowego makijażu: chleb dyniowy i ciasto truskawkowe Makeover.
Instrukcje
W dużej misce ubij maślankę, cukier, mus jabłkowy, jajka i olej, aż dobrze się wymieszają.
Połącz mąkę, otręby owsiane, len, cynamon, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną; stopniowo dodawaj do maślanki, aż składniki się połączą.
Powłoka 13-calowa. x 9 cali blachę do pieczenia spryskaj sprayem kuchennym i posyp mąką; dodać ciasto.
Połącz składniki polewy; posypać ciasto.
Piec w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut na metalowej kratce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Jeśli chodzi o ciasto, to kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Bodegas Naveran Brut Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Bodegas Naveran Brut Cava
Naveran Brut Vintage ma wyrazisty i pikantny kwiatowy aromat tostowego chleba i cytrusów. Pikantne, łagodne, lekkie i czyste aromaty cytrusów i owoców pestkowych na podniebieniu mają świeży i rześki charakter. Smakowane w ciemno, łatwo pomylić to z doskonałym szampanem. Cavas są bardzo uniwersalne jako aperitif przed posiłkiem, jako dodatek do deseru po posiłku i (niespodzianka!) do delektowania się nim podczas posiłku. Ten Naveran Brut Vintage będzie komponował się z miękkimi serami, świeżymi owocami, białymi mięsami (wieprzowiną i kurczakiem), a nawet bogato aromatyzowanymi czerwonymi mięsami. Ta Cava świetnie nadaje się do samodzielnego popijania, zwłaszcza na przyjęciach i innych imprezach na stojąco.