Melba brzoskwiniowa z sosem palonym karmelem

Melba brzoskwiniowa z sosem palonym karmelem
Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.43 za porcję. Jedna porcja zawiera 331 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz brzoskwinie, lody waniliowe, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Melba Brzoskwiniowa Z Sosem Palonym Karmelem, Podwójna porcja wieprzowiny z sosem pomarańczowo-karmelowym, oraz Podwójna porcja wieprzowiny z sosem pomarańczowo-karmelowym.

Instrukcje

1
Gotować cukier, syrop kukurydziany I1 / 4 szklanki wody w małym głębokim rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Zwiększ ciepło i gotuj bez mieszania (mieszając przyczynę kryształów cukru, tworząc karmelgrainy), od czasu do czasu wirując patelnię i szczotkując po bokach mokrą szczotką do ciast, aby rozpuścić kryształy cukru, aż syrop zmienią głęboki bursztynowy kolor, 7-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Usunąć z ciepła; natychmiast i ostrożnie dodać krem (mieszanina energicznie pęcherzykuje).
3
Dodać masło i sól i ubijać, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Letcool lekko. DO AHEAD: karmel może być 1 tydzień do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
5
Niech ostygnie całkowicie.
6
Przełożyć do małej miski, przykryć i schłodzić.Przed podaniem lekko przepłukać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Połączyć Riesling, cukier, and2 szklanki wody w dużym rondlu; skrobać inseeds z wanilii fasoli; dodać fasolę. Przynieś Toa boil.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
RieslingRiesling
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać brzoskwinie; doprowadzić na wolnym ogniu. Gotujokryj średnie ciepło, obracając się raz lub dwa razy, aż do miękkości po przekłuciu ostrym nożem, ale nadal trzymając swój kształt, 5-7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrzoskwiniaBrzoskwinia
3
Przenieść mieszaninę do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Niechpeaches ostygnie całkowicie w płynie. Przykryć; schłodzić do ostygnięcia, około 2 godzin. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
5
Usuń brzoskwinie z płynu. Pracując z 1 brzoskwinią na raz, użyj noża do parowania, aby zrobić małe nacięcie w skórze. Przytrzymaj skin między nożem a kciukiem i zdejmij skórę w paski; wyrzuć skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrzoskwiniaBrzoskwinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Umieść 1-2 połówki w każdej szklance lub misce do serwowania; top z lodami i malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
LodyLody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
SOS Drizzlecaramel over.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn