Meksykańskie Ciasta Kukurydziane
Meksykańskie ciasta kukurydziane to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 35 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz N chunky salsa, ser cheddar, białka jaj i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 34%. Spróbuj Meksykańskie Ciasta Kukurydziane, Meksykańskie Ciasta Kukurydziane, oraz Meksykańskie ciasta kukurydziane (Gotowanie dla 2 osób) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepła nonstick griddle do 191° lub patelni ciepła na średnim ogniu; smar ze skróceniem, jeśli to konieczne. W dużej misce wymieszać mieszankę Bisquick®, mąkę kukurydzianą, mleko i białka do wymieszania.
Wlać ciasto przez 1/4 cupfuls na gorącej patelni. Gotować, aż brzegi wyschną. Obrócić; pozostałe strony ugotować na złoty kolor.
W małej misce wymieszaj salsę, kukurydzę i oliwki.
Umieść 1 ciasto kukurydziane na każdym z 6 talerzy do serwowania w kuchence mikrofalowej; rozłóż każde ciasto z hojnymi 2 łyżkami fasoli. Wierzch każdy z dodatkowym plackiem kukurydzianym.
Rozłóż 1/3 szklanki mieszanki salsy na wierzchu każdego stosu ciasta.
Każdą porcję posypać obficie 1 łyżką sera.
Mikrofalówka każdej porcji odkryte na wysoki o 1 minutę lub do ogrzania przez i ser topi się.
Podawać z dodatkową salsą i śmietaną w razie potrzeby.